Kenya!

Haj! Nu ar jag i Mombasa i Kenya och det ar darfor jag inte har nagra prickar over mina a, a och o. Har ar det jattevarmt, sakert over 30 grader sa det ar ganska svettigt. Nu har vi varit i Kenya i over en vecka och det kanns ganska konstigt, men vi har hunnit med en massa saker iallfall. Vi borjade med att aka pa en safari i masai mara dar vi sag en massa djur, tex lejon, elefanter, giraffer, flodhastar, dik diks osv. Sen har vi varit uppe pa mount kenya och det var nog nat av det jobbigaste jag har gjort eftersom det var sa lite syre daruppe pa nastan 5000 meters hojd. Man gick fem steg och sen var man tvungen att vila for att luften var slut^^.

Hur har ni det i sverige allihopa? Haf en bra jul? Min jul tillbringades pa en campingplats med en massa hogljudd msik pa natten sa de flesta av oss inte kunde sova. Men jag sov som en stock. For det mesta har jag lagt mig jattetidigt, typ mellan halv 8 och 10 vilket har varit valdigt skont. Nar vi skulle upp pa toppen av mount kenya gick vi upp tva pa natten och gick till klockan 17. Da var man ganska slut i benen kan man saga.

Ha det sa bra allihopa :)

Städa städa varje fredag och så varje jul..!

Idag har jag städat nästan hela huset, frostat av frysen och packat klart. Duktig Anna :) Imorn blir det kalas hos Vicki!

ZzzZz

Nu har jag lagt över ca 1 GB musik till mp3n så jag förhoppningsvis klarar mig i tre veckor. Kan inte fatta att jag åker i övermorgon!! (Ja, det är torsdag nu :) Det ska bli såå skönt att komma bort från hela sverige och vardagsliv. Man kommer ju sakna en del men det går nog att stå ut. Ska bara se till att packa klart och städa i huset och frosta av frysen och sen är det bara att brumma iväg :)

Idag (okej, nu är det onsdag) var vi och åt en julklappsmiddag (sanna, lina, elisabet, carro, amelie, vicki, maria och jag) på tzatziki i borlänge. Det var mycket trevligt och alla blev mätta och belåtna. Och samtalsämnena rörde sig mellan allt från bibeln till roliga platser som.. jaa :)

Snart ska jag ta och sova.


Luciahelg

Nu håller jag på att packa inför resan, kan nog inte sova än eftersom jag sov till typ 12 imorse. Igår var jag i älvdalen på luciapartaj^^ Det var helt okej faktiskt. Ebba Gold var bra och Rasmus skrek så han vart hes. Bra betyg till dem tror jag. Sen testade vi att rida på en sån där mekanisk tjur som mosade mina tummar och sen stack vi därifrån.

Efter det lullade vi runt på stan (jaja, byn^^) och gick hem till nån rasmus kände. Där hörde vi att det tydligen var nån fest nån annanstans så då tog vi ramsus bil dit och jag körde. Det var lite läskigt för det var jättehalt och det gick knappt att stanna först. Sen kom v dit och sen åkte vi hem nästan direkt med 7 pers i bilen. När vi kom hem var jag och ante dryga mot Rasmus ett tag och sen gick vi och la oss.

Idag skulle vi åka hem och det gick bra tills vi kom nästan till våmhus, då fick vi slut på bensin^^ Som tur var kom Rasmus morfar dit och fyllde på. Då åkte vi hem till dem och hälsade på mormor och morfar andersson (tror jag de heter?) och Rasmus jättesöta kusin Trulsa :)

Sen åkte vi hem. Nu ikväll har vi varit hos johnstons och planerat inför resan och nu ska jag försöka packa. Men jag hittar inga bra tunna byxor och mina shorts har jag nästan växt ur så det får nog bli en tur till borlänge imorn och kolla om jag hittar nåt så jag får det gjort.

Puss och hej!

Jullov!

Kemitentan är klar och jag har jullov! :D I typ fem veckor om jag inte behöver göra nån omtenta så det känns riktigt gött :)

Några projekt till nästa vecka:

  • Frosta av frysen
  • Packa till Kenya
  • Träna?
  • Städa
  • Tvätta


Oj vad jag låter huslig av mig ^^


Slarvanna

Jag har tappat bort min mapp med alla viktiga papper om mönstringen :(  Jag hatar att jag ska vara så slarvig jämt. Hoppas att den kommer in till sj hittegods snart.

Hum

Nu har jag kollat upp lite mer om vad jag skulle vilja göra. Insatssoldat är tydligen samma sak som bevakningssoldat (massa väntan och tråkighet) men de har bytt namn så det ska låta lite coolare. På ledningsregementet där jag erbjöds en tjänst som sambandsgruppbefäl verkar det som att det bara är massa tjejer (okej inte bara, men rätt många) och det verkar som att det bara finns massa "tråkiga", teoretiska utbildningar där. För såna som bara har dragit en tvåa i muskeltestet..

Men jag borde för fasen klara mer! än en tvåa! Jag funderar starkt på att tacka nej till den platsen och biffa till mig ordentligt och sen ansöka om att få göra om mönstringen. Det jobbiga skulle vara ifall jag inte får mönstra igen eller om det inte finns nån tjänst jag kan få. Men vadå, det är la värt att prova?

Funderar..Måste ha bestämt mig till den 18/12.

Hemma från mönstringen!

Nu är det äntligen klart! Och först och främst: jag drog en tvåa på styrketestet!!!! Shit, jag vart så knäckt för jag trodde jag var hyfsat stark iallafall.  Gah, vad sur jag blev!!! Och jag fick dra om, men det vart inte nå bättre för det inte. Hursomhelst, det är bara att bryta ihop och gå vidare.

På plussidan låg iallafall inskrivningsprovet (9, jag är smart!), konditionen (6) och psykologen (6, 6, tjänstbarhet A)
Så som det ser ut nu kommer jag rycka in i sommar som sambandsgrupppbefäl. Men jag ska ringa dit och kolla om jag eventuellt kan byta till insatssoldat, för det verkade rätt okej också och då slipper man radiogrejerna. Dessutom låter insatssoldat rätt mycket coolare, eller hur? ^^ Haha. Det som är dumt om jag ska rycka in i juli är att jag antagligen missar vällinge med hemvärnet. Och vi skulle ha ett grymt bra tjejlag ju >_<. Jaja, vi får se hur det blir.

Sen har jag köpt ett par bra byxor på top streetwear i sthlm. Enda kruxet är att det är storlek XL i killstorlek så de räcker ungefär upp till armhålorna (Göran Roth style). Men de ser typ ut som de här:



På konditionstestet vet jag iallfall att jag gjorde mitt bästa, dels för att jag trampade tills det verkligen inte gick längre och dels för att jag mådde så illa att jag spydde efteråt^^ (säg inte det till min mamma, hon kommer bara oja sig). Sen vart det bättre iallafall.

Jag var väl inte helt i form heller, hade suttit uppe på kvällen och kollat på nån mysko men bra skräckfilm till kvart i 1 på natten. Eller ja, jag hade nog inte kunnat göra konditionstestet bättre ändå.

Nu ska jag äta, tjoho!


Lite nervöst

Idag har jag packat tills imorn och varit hos farmor och hjälpt henne att skriva lite mail och läsa tidningen. Håll tummarna för att det går bra för mig imorn :)


Kemitentan klar!

Nu har jag gjort klart kemitentan :) Gött att få det överstökat och den var inte så förfärligt svår så jag tror att jag har klarat den (peppar peppar). Nu ska jag lulla runt här ett tag och sen gå till friskis och svettis på jympa (haha, det låter så kul) vid halv 12. Sen ska jag hem och packa inför mönstringen imorn. Wuhuhu (läskig musik)

Bananas på er allihop!None

Det var tydligen inget hemvärnsmöte idag :(  Så då hinner jag inte få dom där papprena till mönstringen.

Igår var det dansuppvisning, det var både kul och inte kul. Det är kul att stå på scen men inte så kul att känna sig dålig och vänta en massa på att det ska bli ens tur och sen stressa som en idiot för att hinna byta om när det är två danser direkt efter varandra.

På kvällen gick jag och hälsade på Beris och Otto. Lillasyster Beris var där och hon var ganska lik sin storebror :)

Idag borde jag vara duktig som David och plugga, men det går nog inte så bra.

Tjohopp

Puss!

Nu ska jag åka till Falun och kommer nog inte hem förrän lördag kväll. Det är ju hemvärnsmöte på söndag förmiddag ;)


Torsdag

Idag är jag ledig! Så jag passade på att sova till halv elva, vilket var jätteskönt!

Jag drömde att jag och några till var utomlands på nån marknad som låg i vattnet, där var det folk som gjorde dreads i massa olika färger och ajg paddlade i nån båt som man stod på ett ben i och paddlade för den var så liten. Sen var vi i nåt hus på nåt slags läger med massa folk och sen var jag på systembolaget där jag fick köpa vodka för att jag hade fyllt 18(?). Sen hade simon tappat en hemvärnsmössa som låg på golvet. Det hände massa andra saker också, men det har jag glömt.

Igår var jag hos farmor som fyllde 87 och sen åkte jag till ante och visade mina skills i att sy på ett märke på en jacka :P Efter det kollade vi på  en rolig och jobbig film som var jobbig för att den met bestod av en massa pinsamma situationer och tystnader. Sen slötittade vi lite på blade 2 (tror jag) och därefter kollade vi på scrubs. Så vid ungefär halv 1 åkte jag hem.

Idag är Rasmus i Stockholm och ska mönstra. Hoppas att det går bra och att han slipper vara där eftersom han nu inte vill det ( host..tråkmåns..host :)

Imorn ska jag nog fälja med Carro till Gävle på förmiddagen. Ska bli kul att träffa henne, det var ganska längesen sist känns det som.

Tjohopp!

Träning?

Hej hopp!
Idag är det en mysko dag, jag vet inte om jag har lust att göra nånting eller inte. Nu har jag iallfall ringt birgitta på vårdcentralen och arbetsintyg och städat badrummet. Sen är det väl kvar att plugga kemi :( Usch vad drygt, jag har ingen lust. Sen lär jag träna lite kondition, vilket jag har varit ganska dålig på på sistone. Det är så jobbigt att vara ute och springa i snön. Men imorgon är det skidträning :) Det är konstigt, när man väl är där och springer är det hur jobbigt som helst och man tänker "vad  i **** gör jag här när jag kunde varit hemma och degat i soffan?" men när man väl är klar känns det inte alls jobbigt utan tvärtom som att man kunde ansträngt sig lite mer.

Nu ringde Olle och sa att han hade stukat handleden :( Det lät inte kul. Får se om jag får hämta honom i Djurås om mamma och pappa inte är hemma sen.

Önskelista



Jag kom på lite saker jag önskar mig i julklapp ändå :)
Sådana här byxor (eller gröna, jag vet inte riktigt):




och ett multitool (men inte just detta)


Blubb igen ♥

Trååk!

Usch, nu blev jag sådär äckligt ointresserad av allting och inget känns kul att göra. Fast egentligen borde jag plugga en massa och prova kläder till dansuppvisningen på söndag. Det är lite synd att jag inte kommer kunna vara med på uppvisningarna på lördagen, men då ska jag på julbord med familjen och Johnstons och Simons arbetskamrats familj. Man kan ju inte skippa en jultradition bara sådär. På tal om jul, i år blir det ingen vanlig jul utan den kommer tillbringas i Kenya! Det ska bli såå skönt att komma till solen och värmen. Undrar om det liknar Zimbabwe? Det är tolv år sen jag var i Afrika nu och då var jag så liten så jag undrar om jag kommer "känna igen mig". Det blir nog inga (eller få) julklappar i år men det gör inte så mycket eftersom det egentligen inte är nåt jag behöver.

Nästa vecka kommer jag ha ganska fullt upp. Måndag, torsdag och fredag har jag tentor och tisdag onsdag ska jag in till stockholm och mönstra. Jag är apnervös för styrketestet! Tänk om jag drar en tvåa eller nåt. Fy fasen (för att citera Amelie). Sen på lördagen är det iallfall Luciafest inatt i Älvdalen, vilket förhoppningsvis blir roligt.

Blubb blubb.
Ω- Det här är förresten en ohmis enligt Mimmi.